93-годишна жена им даде близо 4 000 лв. в София
Телефонни измамници взеха близо 4 000 лв. от 93-годишна жена в София.

Дъщерята на потърпевшата жена, пожелала да запази анонимност, разказва как мним полицай измислил история, с която да излъже възрастната жена, предава NOVA. „Звъни се на домашния телефон.

Хванаха трима участници в ало измами за над 30 000 лв. (ВИДЕО)

Позвъняването към моята майка, която е възрастна, но с бистър ум, е от гл. инсп. Кръстев”, разказва дъщерята на измамената.

По думите ѝ престъпникът описва ужасяваща картина как възрастно семейство не се е подчинило на телефонни измамници и е пострадало. „Той ѝ казва, че е в дом на възрастно семейство и картината, която вижда, е ужасяваща.

Крадци са влезли в дома, отрязали са ухото на възрастен човек, защото не искал да им даде пари. Съпругата му се уплашила, припаднала, след това предала сумата”, пояснява тя.

Схемата за кражбата продължава, представящият се за полицай казва, че са хванали един от измамниците. В него имало тефтер с телефонни номера и там бил и този на 93-годишната жена.

„Тя да затвори телефона и когато се обадят измамниците, полицаите ще позвънят на ново, за да я попитат какво е станало. След 10 мин. се позвънява със схемата, че дъщеря ѝ е катастрофирала, в болница е и са нужни 50 хил. лв.”, допълва дъщеря ѝ.

Ало измама: Тийнейджър накара жена да хвърли над 40 000 лв. през терасата

Потърпевшата затваря телефона, последва обаждане отново от представящия се за полицай. "По този начин блокират всякакъв начин тя да осъществи връзка с близките си. Следват серия от обаждания към жената, които имат за цел да я объркат и притеснят, докато тя не им дава 4 000 лв.", посочва още жената.

93-годишната жена е разпитана от полиция и прокуратура още същата вечер. „Вече цял месец няма развитие по случая”, заявява дъщерята.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg