Не давайте пари, поискани по телефона от непознати - рискувате да бъдете измамени
Възрастен мъж от Самоков стана жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията.

На 26 февруари той е подал сигнал, че е получил обаждане от непознат, представил се за "полковник от полицията". Мъжът е бил въведен в заблуждение, че дъщеря му е причинила пътен инцидент и са необходими пари за освобождаването ѝ под гаранция.

Ало измамници поискаха 100 000 евро от възрастен мъж

Разтревожен, пенсионерът е събрал всичките си налични спестявания - в размер на 3720 лева и 1150 евро, поставил ги в найлонов плик и го закачил на входната врата на двора си.

Парите са били взети от мъж, оттеглил се от адреса с автомобил. След разследване е установен съпричастният към измамата в една от столичните автогари. 64-годишният мъж е задържан. Той е направил самопризнания и е предал парите.

Органите на реда апелират: Не давайте пари, поискани по телефона от непознати. Рискувате да бъдете измамени. Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама.

 
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня