Николай Нанков
Николай Нанков / БГНЕС
Парламентът ще гласува като първа точка прекратяване пълномощията на народния представител Николай Нанков. Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица.

9 октомври: Николай Нанков подаде оставка като депутат
 
Мотивите за подадената от Нанков оставката не са ясни. Той се върна в парламента като депутат от ГЕРБ, след като подаде оставка като министър на регионалното развитие заради катастрофата край Своге на 25 август, която отне живота на 20 души. За регионален министър на мястото на Нанков миналия месец бе избрана Петя Аврамова, която пък преди това беше депутат.
 
Освен оставката, се очаква народните представители да гласуват на второ четене промени в Закона за защита на класифицираната информация, в Търговския закон и в Закона за държавната собственост. В проектопрограмата са още първо четене на промени в Закона за авторското право и сродните му права, както и ратификация на международни документи.

20 септември: Депутатите избраха тримата нови министри в кабинета "Борисов 3"
 
За четвъртък е предвидено първо четене на промени в Закона за вероизповеданията, както и второ четене на промени в Закона за закрила и развитие на културата и в Закона за културното наследство. Парламентарният контрол по традиция ще е в петък.