Откриват Националния център по суперкомпютърни приложения
Откриват Националния център по суперкомпютърни приложения / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев ще участва днес в официалното откриване на Националния център по суперкомпютърни приложения.

На церемонията ще присъстват още вицепремиерите Ивайло Калфин, Даниел Вълчев и Емел Етем, министърът на финансите Пламен Орешарски, председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков.

Националният център ще оформя техническата база на Националния център за развитие на информационните и комуникационните технологии и на микроелектрониката.

По-късно министър-председателят ще се срещне с холандския министър по европейските въпроси Франс Тимерманс, който е на посещение у нас. С Тимерманс днес ще имат срещи и министрите на външните работи - Ивайло Калфин, и по европейските въпроси - Гергана Грънчарова.

Съвместна пресконференция на министър Тимерманс и на министър Грънчарова е предвидена за 13.00 ч. в правителствения ВИП на летище "София".

След това Станишев ще обсъди в конферентен разговор първия проект за Манифест на Партията на европейските социалисти за изборите за членове на Европейския парламент през 2009 г.