/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 10 февруари, събота
През нощта от югозапад ще започне увеличение на облачността. Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 1 и 4 градуса.
 
В събота ще бъде облачно. Около обяд от югозапад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. Ще се появи слаб източен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, в София - около 5 градуса. През нощта срещу неделя валежите ще продължат, като дъждът в Северна България и високите полета на Западна ще премине в сняг.
 
Зимата се завръща с пълна сила уикенда - къде и докога ще вали сняг?

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се понижава.
 
В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, които постепенно ще се усилват. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 0 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Вечерта ще завали по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър, който вечерта ще започне да се усилва. Максималните температури на въздуха ще са 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
През уикенда - валежи и падане на температурите

В неделя - 11 февруари, през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и по високите полета в Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход - между 0 и 5 градуса. В източните райони вятърът от североизток ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и в Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.
 
В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне, на места временно и ще стихне. Облачността ще се задържи предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще започнат да се повишават.


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg