/ БГНЕС
Соцлидерът Корнелия Нинова не скри, че не е доволна от работата на евродепутата Елена Йончева. Според нея водачката на евролистата на социалистите не прави достатъчно по темата корупция, която трябваше да бори като представител на БСП в Европарламента.

Нинова не съжалява за кандидатурата на Манолова, пожела й успех и в нов проект 

"От това, което виждаме май не", отвърна Нинова, попитана дали Йончева бори корупцията. "Очакваме от Елена повече. Тя участва, включи се в кампанията за местни избори, помагаше на младите колеги, беше в Русе и на други места, така че в това отношение - да, тя участва в нашия политически живот. Но по отношение на корупцията очакваме занапред да продължи", заяви соцлидерката по бТВ.
 
"Нормални са ни отношенията, но очаквам повече действия по темата корупция оттам", допълни лидерът на БСП.  

Нинова обобщи и оценката си за представянето на левицата на местния вот. Според нея кампанията на БСП за изборите е била изцяло положителна. Тя определи местните избори като трудни за БСП, но с добър резултат. Соцлидерката посочи, че от нула областни градове при вота през 2015 г., сега левицата има четири.
Нинова призна, че левицата не е спечелила позиции в големите градове София, Пловдив и Варна, но ГЕРБ губи в Ямбол, Благоевград и Банско. Тя допълни, че не това обаче е важното и не трябва диалогът да се измества в тази посока.

Нинова: Мая има основание да иска касиране и да избере политическия си път

„Знам кое ги боли, че надпартийни кандидати събират повече подкрепа, извън БСП. Сериозните неща за изборите са ниската избирателна активност, недействителните бюлетини и апатията у хората. В София БСП и Мая Манолова вървят заедно, защото тя е кандидатът, който подкрепихме. Гласовете за листата показват двойно увеличение на резултата – от 7 ще имаме 15 общински съветници, това е партийният вот. Вотът, който Мая събира кумулира и допълнителна енергия”, каза още Нинова.

Съдът прекрати дело за клевета срещу Йончева за къщата в Барселона

Лидерът на левицата заяви, че премиера Борисов го е яд, че са се обединили хора срещу неговото управление. „Изпуска си нервите, говори обиди персонално към хора, това не е политика. Това показва страх, безсилие и яд.”, заяви тя. Според Нинова БСП има успех, защото са показали ново поколение млади политици и надпартийни кандидати. Тя допълни, че откакто е председател на социалистите, партията е в тенденция на повишаване на доверието.
бТВ