/ БГНЕС
Бившият военен министър Николай Ненчев отхвърли твърденията в коментарите на президента Румен Радев, направени по-рано днес. Пред журналисти, преди да бъде разпитан като свидетел по делото срещу Ненчев, Радев каза, че политиката на Ненчев по отношение на авиацията, е била катастрофална.

Бившият министър на отбраната Ненчев приземи българската авиация, смята президентът

Ненчев, който е подсъдим, именно за ремонта на МиГ-овете, заяви, че в съдебна зала държавният глава отрекъл обвинителната теза и дори го подкрепил в невинността. Не е истина, че съм приземил авиацията, коментира Ненчев. Той се позова на докладна записка на Радев от 2015 г., от която цитира изречение, в което било записано "да се прекрати зависимостта от Русия".

Николай Ненчев: Имам чувството, че ме обвинява руски, а не български прокурор
 
Ненчев цитира и анализ на ВВС за 2015 и 2016 г.г., според който безопасността на полетите е все по-голяма. Освен това през миналата година е констатирано, че нальотът расте до 197 часа. Адвокатът на Ненчев - Менко Менков, подкрепи изказванията на клиента си и допълни, че в съдебната зала Румен Радев опровергал обвинителната теза.

Румен Радев
БГНЕС

По думите на адвоката, пред съда Радев подкрепил действията на Ненчев и дори допълнил, че именно Ненчев е поставил въпроса като министър за закупуването на нов западен самолет.  Делото срещу Николай Ненчев продължава с разпит на други свидетели.
 
БТА