Обир на инкасо автомобил, издирват извършителите
94728
Обир на инкасо автомобил, издирват извършителите
  • Обир на инкасо автомобил, издирват извършителите
Маскирани и въоръжени мъже нападнаха и обраха инкасо автомобил в столичния квартал "Овча купел 2". Обирът е извършен снощи, като двамата охранители на автомобила са леко пострадали. Извършителите са трима и към момента все още се издирват. Обирджиите са задигнали сума, възлизаща на стотици хиляди левове.

Сигнал за обир на инкасо автомобил в столичния квартал „Овча Купел 2” е подаден около 23:00 ч. снощи. По първоначална информация двамата охранители са спрели колата в близост до инкасо център и при прехвърлянето на парите от автомобила са били нападнати от трима маскирани и въоръжени мъже.

Въоръжен обир на инкасо автомобил в София

Нападателите натоварили парите в черен джип и избягали в неизвестна посока, като все още остават в неизвестност. Между 300 000 и 400 000 лева са успели да вземат обирджиите, стана ясно от думите на заместник главния секретар на МВР Георги Арабаджиев. Той каза, че нападателите носели дългоцевно оръжие, но не са стреляли. Ударили охранителите, за да вземат парите.

Охранителите са леко пострадали, прегледани са на място от екипи на Спешна помощ и са освободени.

Маскирани и въоръжени мъже ограбиха инкасо автомобил в София
БГНЕС

Януари: Апаши откраднаха 300 000 лв. от инкасо автомобил в София (ВИДЕО)

Подобен обир на инкасо автомобил бе извършен и през януари пред търговски център в столицата. Тогава двамата обирджии проникнаха в оставения отключен автомобил и  откраднаха около 300 000 лева. Впоследствие се оказа, че обирът е инсцениран, а шофьорът е бил съучастник на извършителите.

Разкриха обир на инкасо автомобил в София, бил инсцениран от съпрузи

Версията за инсценировка и при вчерашния обир все още не е изключена, каза за Дарик директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев допусна, че заради неглижиране в работата на охранителната фирма е станал възможен обирът на инкасо автомобил. Той призова да не се подценяват предписанията, които се дават.