/ iStock/Getty Images
След обяд на повече места из страната ще се усилят и ще са значителни по количество.

В Северна България и високите полета на Западна валежите ще са от сняг, а дъжд ще вали в крайните южни райони и по Черноморието. В Горнотракийската низина през нощта и в сутрешните часове дъждът ще се примесва със сняг, през деня валежът ще е предимно от дъжд.

iStock/Getty Images

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са от минус 1 до 4 градуса, максималните ще са от 0-2 градуса в северозападните райони до 6 -7 градуса в крайните южни.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. По Северното Черноморие, където температурите ще са по-ниски, е възможно главно през нощта и сутринта дъждът да се примесва със сняг.

Какво ще бъде времето през уикенда

Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6 -8 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще е облачно, мъгливо, с валежи от дъжд, над около 1300-1400 метра - от сняг. На места валежите ще са значителни и ще се натрупва нова снежна покривка.

По най-високите масиви в Западна България, където ще духа силен до бурен западен вятър ще има виелици и навявания; в останалите планини вятърът ще е предимно умерен с южна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 -5 градуса, на 2000 метра - 0-1 градуса.
БТА/НИМХ