Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се отказа да бъде нещатен сътрудник на партията в Народното събрание. Той обяви решението си на страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

Във връзка с различни спекулации за завръщането ми в парламента „през задния вход“ искам да направя следните уточнения: След подаването на оставката ми като народен представител и гласуването й от парламента на 29 март 2019 г., веднага съм върнал по съответните правила картата си на народен представител. За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ“, заявява Цветанов в социалната мрежа.
 
„Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи“, допълва той.



Цветанов се завърна в парламента като нещатен сътрудник на ГЕРБ
 
„Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник“, посочва Цветанов.
 
„В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго“, се казва в публикацията на Цветанов в социалната мрежа.
 
Вчера стана ясно, че Цветан Цветанов ще продължи да работи за парламента като нещатен сътрудник. В графата, в която трябва да се впише област, в която ще сътрудничи, е написана позицията му в партията.

Цветан Цветанов напуска парламента (ВИДЕО)
 
На 27 март Цветанов обяви, че подава оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напуска Народното събрание като депутат. В същото време той остана начело на предизборния щаб на партията за европейските избори, които трябва да се проведат на 26 май.
 
Причината за оставката на Цветанов е скандалът с покупката на големи жилища в луксозни сгради, строени от „Артекс”. Вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с имот в желания столичен квартал „Изток” на цена в пъти по-ниска от иначе предлаганите от фирмата цени на квадрат.

Най-емблематичните моменти от кариерата на Цветанов