/ Дарик Враца
Кулминация на честванията е светлинното шоу с 200 дрона, които ще възпроизведат ключови моменти от живота на поета и революционер
Готова е програмата за „Ботеви дни - 2024“ - над 60 събития, концерти на открито, десетки изложби, конкурси и инициативи.

По традиция в края на май Враца се превръща в родолюбивата столица на България, отбелязвайки подвига на Христо Ботев и неговата чета.

„Ботеви дни - 2023“: Огромен трибагреник се развява над живописните скали край Враца (СНИМКИ)

Официалното откриване е на 27 май,
когато на централния площад ще бъдат изпратени участниците в Националния поход. Празничният ден ще продължи с две изложби - “Земята на Ботев” и сюрреалистичните колажи на сгради и паметници от града на врачанина Илиян Стойчев, съобщиха от Общината.

В 19:30 часа на откритата сцена на площада ще започне концерта на легендите от “Фондацията”. Кулминация на вечерта е светлинното шоу с 200 дрона, които ще възпроизведат ключови моменти от живота на поета и революционер. Началото е в 21:30 часа.

В програмата за честванията на 148-та година от подвига на Ботев и четата му са включени традиционните събития, като рецитала за Ботева и възрожденска поезия, интерактивни игри, шествие на мажоретни състави, поход на малчуганите по стъпките на революционера, временни експозиции, прожекции на тематични исторически филми за български възрожденци и велопоход “Козлодуй-Околчица”.

Започна подготовката на „Ботеви дни - 2023“ във Враца

За първа година в Деня на Враца - 1 юни освен тържественото заседание на местния парламент, вечерният концерт и митинг-зарята, ще бъде организиран и празник за най-малките жители на нашия град! Детският празник ще се проведе пред сградата на местната администрация от 09:30 часа.

Кулминация в честванията, посветени на Христо Ботев е поклонението на връх “Околчица” на 2 юни и концерт-спектакъла в Драматично-кукления театър “Елате ни вижте”.
Участие във вечерните концерти ще вземат и Деси Добрева, Илия Луков и млади музикални таланти.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня