Цветанов: Държавата е по-силна от престъпността
Цветанов: Държавата е по-силна от престъпността / Sofia Photo Agency
Цветанов: Държавата е по-силна от престъпността
22822
Цветанов: Държавата е по-силна от престъпността
  • Цветанов: Държавата е по-силна от престъпността

„С политическата сила, която има новото правителство, държавата ще покаже, че е по-силна от престъпността" - това каза в предаването „Седмицата" на Дарик радио вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вътрешният министър изрази удовлетворение от работата на МВР в месеците, в които е на този пост: „Има 35 убийства, извършени на територията на страната в последните три месеца, от тях 30 са разкрити, от които за три имаме почти безспорни доказателства, че това са лицата - има само процесуално-следствени действия, които трябва да приключат. Реално имаме само две неразкрити. Давам като съпоставка периода от миналата година - тогава има 12 неразкрити убийства".

„Изключително активно работим с вътрешна сигурност за всеки постъпил сигнал за корумпиран служител", увери Цветан Цветанов. На въпроса колко са отстранените служители заради работа с бандити, министърът отговори, че „има над 20 служители, отстранени само в периода от тези три месеца".

С аргумента, че оперативните служби работят активно по случая с отвличането на студента Румен Гунински, министър Цветанов отказа да даде подробности за разследването. Той подчерта, че е много важно резултатите от действията на полицията при отвличанията да бъдат навременни и адекватни. До седмица щяло да стане ясно дали ще се пише отделен закон за отвличанията или ще се правят промени в съществуващите вече закони. „Не смятам, че блокирането на банковите сметки на близките и семействата на отвлечени лица, както е правено в Италия например, би довело до сериозен ефект", коментира още Цветан Цветанов.

Цялото интервю с Цветан Цветанов чуйте в прикачения звуков файл.