Той обясни, че сам е решил да оттегли кандидатурата си за председател на комисията
Предложението да оттегля кандидатурата си за председателското място в ЦИК дойде от моя страна. Това стана няколко часа, след като приключиха консултациите при президента. Аз поисках да се свика управителният орган на партията, за да анализира така създалата се ситуация.

Камелия Нейкова: ЦИК трябва да започне с летящ старт, тъй като изборите са много скоро

Очаквахме, че ще има повече от един кандидат и ще се спази процедурата - да се проведат консултации и ако няма консенсус чрез жребии да бъде определен председател на ЦИК”. Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” Красимир Ципов от ГЕРБ.

По думите му, неговото оставане като кандидат за председател на ЦИК е щяло да създаде повод за абсурдни нападки срещу ГЕРБ. „Другият ми аргумент беше, че в крайна сметка ще стана част от този колективен орган, наречен ЦИК, и не смятам, че е удачно да създавам предпоставки за съмнения по отношение на работата на този орган.

След консултациите при президента: ЦИК има нов председател (ВИДЕО)

ЦИК ще бъде поставена пред особени предизвикателства с промяната на Изборния кодекс”, посочи той и допълни: „Приех да стана кандидат за председател на ЦИК, но очаквах да има конкуренция. Това обаче не се случи”.
nova.bg