България ще е една от първите в ЕС при стартирането на европейски дигитален зелен сертификат
"Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Румен Радев не е доволен с продукта, който създаваше една година. Предполагам, че не е доволен от този продукт. Надявам се да го е разбрал, ако не е - още по-лошо. Закупихме като държава собствени машини, ваксинирахме 80 хиляди души, участващи в изборния процес. По 19 млн. на ден струва това шоу в парламента. Добре, че го закриха, защото щяхме да фалираме. Още 100 млн. ще отидат за предсрочните избори, още толкова и за президентските избори тази година". Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов след края на срещата на върха в Порто, която се проведе онлайн.

Трифонов: Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано

България ще е една от първите в ЕС при стартирането на европейски дигитален зелен сертификат от юни, обяви премиерът в оставка.

Вече са извършени първите тестове за български зелен дигитален сертификат заедно с няколко държави в ЕС. Швеция е потвърдила, че са разчели и валидирали данните от българския образец, обясни Бойко Борисов.

"Преди 4 г. нашето правителство постави образованието на първо място. Освен възнагражденията на учителите, поставихме дигиателното развитие като приоритет. Затова в рамките на седмица миналата година успяхме да превключим на онлайн обучение. Благодаря на министъра на образованието и на учителите за техния принос", посочи Борисов.



"Не само възрастните и пенсионерите са във фокуса на ЕС, сега са и децата. Вкарахме 50 хиляди деца, които никога не бяха влизали в класни стаи, да се обучават", обобщи министър-председателят в оставка.