Борисов се ядоса на общинските съветници от ДПС в Кърджали и на протеста за болницата в Девин
Борисов се ядоса на общинските съветници от ДПС в Кърджали и на протеста за болницата в Девин / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Премиерът Бойко Борисов определи като провокация отказа на общинските съветници от ДПС в Кърджали да гласуват номинацията на генерал Васил Делов за почетен гражданин на града. Борисов обвърза този случай с протеста на хора от Девин, които скандираха пред Министерския съвет за спасяването на местната болница.

„Те прекрасно знаят, че по този начин провокират етническо напрежение. Правят го с абсолютния ясен умисъл. Както и тези хора, които са платили автобуси да ги докарат от Девин. Всички знаете, че БСП и ДПС са довели болницата в Девин до фалит и най-малко на тях им отива да организират подобен протест и да докарват хора от младежкото БСП или откъдето са дошли", каза Борисов. По думите му управляващите ясно са заявили на хората от Девин, че ще им бъде осигурено по-добро медицинско обслужване отколкото досега. „Извинявайте, ама хората от Девин знаят, че дадохме близо 240 млн. за път. Висша степен на глупостта. Близо милиард е Цанков камък и сега да дойдат да ми искат 3 млн. за това време, когато БСП и ДПС са безчинствали в тази област, ми се струва абсолютно цинично", каза премиерът.