Бисер Петков
Бисер Петков / БГНЕС
Социалният министър Бисер Петков пое ръководенето на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество заради неотложни ангажименти на вицепремиера в оставка Валери Симеонов. Социалните партньори разглеждат проекта на Закон за социалните услуги.
 
Заседанието се забави с 40 минути, а междувременно стана ясно, че рано сутринта лидерите на партиите в рамките на Обединените патриоти Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са се срещнали с премиера Бойко Борисов, а към момента се провежда друга среща, свързана с избора на нов  вицепремиер, на мястото на вицепремиера в оставка Валери Симеонов.  

16 ноември: Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие

В 12.00 часа започна срещата на малката коалиция – лидерите на партиите от „Обединени патриоти” обсъждат кой ще заеме мястото на вицепремиера в оставка Валери Симеонов.
 
Заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество трябваше да започне в 11.00 часа под ръководството на вицепремиера в оставка. В дневния ред е законопроектът за социалните услуги, внесен от социалното министерство, който в сряда трябва да бъде внесен за разглеждане на заседание на Министерския съвет. След като членовете на тристранния съвет изчакаха около 40 минути, секретарят на НСТС обяви, че Симеонов е ангажиран и ръководенето на днешното заседание се поема от Бисер Петков както предвижда и правилникът за дейността на тристранния съвет.
 
Какво се случва между Патриотите - има ли криза?

От правителствената пресслужба обясниха, че тази сутрин Валери Симеонов и колегите му от Обединените патриоти Волен Сидеров и  Красимир Каракачанов са се срещнали с министър-председателя Бойко Борисов по темата кой ще заеме мястото на Симеонов в кабинета.

Подробности за срещата на лидерите от малката коалиция и заседанието на НСТС очаквайте по-късно