/ БГНЕС
Ако има нещо, за което България ще настоява и ще държи твърдо, това е темата за кохезионните фондове, заяви премиерът Бойко Борисов на съвместната пресконференция в НДК с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.
 
Европейски медии за българското председателство на ЕС

Той коментира и темата за Западните Балкани и посочи, че най-безрисковата перспектива за ЕС е да се изгради инфраструктура на Балканите, която да осигурява свързаност. Това не само не носи риск на ЕС, а ще даде възможност за по-голяма конкурентоспособност, повече туризъм и сближаване на хората в целия съюз,посочи Борисов.
 

БГНЕС


Всичко за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ТУК

Той благодари за подкрепата и за всичко, което ЕК прави за България. Премиерът се извини на хората за притесненията през тези два дни заради засилената полицейска охрана и задръстванията.

Българското председателство се състои в ключов момент за Европа и за нейното бъдеще, заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. "Ние сме до голяма степен на едно мнение по приоритетите и за българското, и за австрийското председателство, което следва", посочи  той.
 

БГНЕС


Юнкер отбеляза голямото значение на подобряването на свързаността.
 
Преди пресконференцията беше подписано споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) , който е централен стълб на плана "Юнкер" за растеж и работни места в Европа.
БТА