Община Мездра преведе събраните средства от дарителската кампания в помощ на семейството от с. Елисейна, чиято къща изгоря на Цветница. Днес кметът инж. Генади Събков подписа платежното нареждане, с което по сметката на Росица Стоянова бяха преведени 5 672.67 лв.  

Благодетели събраха парите за къщата, в която да живее семейството без дом от Елисейна

Това стана в присъствието на Росица и синът й Тихомир, Таня Стоянова /продавач на новата къща, която от днес семейството притежава/ и тричленна комисия от общински служители. Кметът изказа благодарност към всички, които помогнаха на семейството в нужда и пожела на майката и абитуриента занапред да се радват на много щастливи мигове.

Семейството с изгорялата къща в Елисейна получи дарения

Росица и Тихомир благодариха на Община Мездра, Националното сдружение на сираците в България и всички добри хора, с чиято помощ успяха да се справят с изпитанието, което ги остави без дом.


Учители и съученици на Тихомир, който остана без дом, събраха дарения за него

Тричленна комисия с председател секретарят на Общината Севдалина Джамбазка и членове Елена Нанова - директор дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ и Цеца Костова - директор дирекция „Финанси, икономика и проекти“ уточни събраните по сметката на Община Мездра средства в размер на 5 672.67 лв. от обявената кампания за набиране на средства за Росица Борисова Стоянова.

Пристигнаха първите дарения за пострадалото семейство в Елисейна

Членовете на комисията и Росица Стоянова се подписаха на приемо-предавателния протокол, а набраните средства бяха преведени по лична сметка на Стоянова. За 4 000 лв. тя ще закупи къща от Таня Стоянова, а останалите средства ще бъдат използвани за ремонтни дейности и закупуване на мебели и електроуреди.

Днес сделката по покупко-продажбата бе изповядана пред нотариус. След едномесечни премеждия Росица и Тихомир вече имат нов дом, който ще ремонтират с помощта на дарители.

Нещастие: Майка и син, останали без дом заради пожар, спят в каруца (СНИМКИ)

Община Мездра благодари на всички, които се отзоваха и помогнаха на семейството и уведомява, че закрива дарителската кампания в тяхна помощ. Ако някой има желание да помогне на Росица и Тихомир,  може да го направи, като ги посети лично в с. Елисейна или се свърже с кметството на населеното място.