Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от "Синята коалиция"
49642

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от "Синята коалиция"
  • Депозит от 500 лева за всяко новородено търновче искат съветниците от "Синята коалиция"

Всеки новороден жител на Община В. Търново да получи срочен банков депозит в размер на 500 лева, предлагат общинските съветници от „Синята коалиция" Камен Алексиев и Мирослав Трифонов.

Сумата за депозита да бъде осигурена от общинския бюджет, искат двамата. Днес те представиха 24 предложения за включване в инвестиционната програма за 2012 г. Алексиев и Трифонов са подготвили предложенията на базата на допитване до гражданите и от предизборната си програма. По думите на Камен Алексиев те не са включили обекти, за които се ангажират други политически сили.

Съветниците настояват да бъдат предвидени средства за подмяна на дограмата в основните училища в Килифарево, Дебелец и Ресен, за саниране на детските градини „Слънце и „Ален мак", за изграждане на тротоари между Зона „В" и квартал „Бузлуджа, както и в промишлената зона, за проектиране на спортни площадки в два от кварталите на В. Търново, за ремонт на спортна зала „Юнак" и на козирката на стадион „Ивайло".

Сред предложенията им са включени още изграждане на детска градина в Зона „В", ремонт на няколко великотърновски улици, които са в много лошо състояние, изграждане на земеделско тържище, осигуряване на 40 000 лева за програма „Ин витро" и т.н.



Чуйте повече от Мирослав Трифонов в звуковия файл.