Първото по рода си общинско състезание по информационни технологии ще се проведе на 8-ми декември от 9 часа в залатите на ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък. Организатор на състезанието е Математическата гимназия, а идеята за него е на преподавателите по информационни технологии в училището Ани Кадиева и Бойка Сребчева. 

Засилен интерес към първия Фотосалон на Казанлък

Състезанието е за ученици от 1-ви до 12-ти клас, които ще представят свои виртуални и иновативни мултимедийни проекти на тема: „Математиката около нас“. До момента близо 60 ученика са се записали за участие в състезанието,като са представили свои проекти по темата. По време на състезанието те ще трябва да ги презентират в рамките на 5-7 минути.
 
Казанлък отново бе отличен като туристическа дестинация

В надпреварата ще участват ученици от две казанлъшки училища-Природо- математическата гимназия и СОУ „Екзарх Антим Първи“, както и от ИКТ в Казанлък. Форматът за участие е отворен и в него могат да се включат и други желаещи.

Участниците са разпределени в няколко възрастови групи и ще бъдат оценявани от различни екипи жури. Всички ще получат награди, като отделно ще се премират най-добрите в две категории-за отлично и за най- добре представени проекти. Наградният фонд е осигурен от Училищното Настоятелство на ППМГ .

 
Казанлък домакинства Национален хоров фестивал

Паралелно с презентациите на проектите от „Математиката около нас“, в ППМГ ще бъдат демонстрирани два вида роботи: ФИНЧ от проекта на Общинската библиотека „Искра“ и роботи LEGO, съобщи Бойка Сребчева, учител в Математическата гимназия в Казанлък.

Форумът е отворен за любопитни, талантливи и с въображение млади хора.