Д-р Нина Борова е била избрана за председател на общинската организация на ПП „Движение България на гражданите” в Сливен на провелото се отчетно-изборно събрание на партията. Местната структура гласува доверие на още шестима души, които влязоха в ръководството. От местния пресцентър на партията съобщават, че събранието е излъчило единадесет делегати, които ще представляват ДБГ Сливен на националната конференция на партията в края на септември. За тогава е насрочен и избор на нов лидер на партията.

 

Сливенската организация се обедини около кандидатурата на лидера в оставка Меглена Кунева. Решено бе още новоизбраният общински председател д-р Нина Борова и бившият водач на листата на партията в Сливен от последните парламентарни избори д-р Нено Димов да бъдат номинирани за членове на Националния изпълнителен съвет.

„Пред новосформирания екип предстои задачата за укрепване на позициите в Реформаторския блок тук, в община Сливен, активно участие в местния политически живот и най-важното - подготовка за нови парламентарни избори. Другата важна задача е разширяване на нашите партийни структури в общината. Голямата ни цел е да работим за консолидацията на десния избирател и по-голямо представителство на десните сили в един бъдещ парламент,” заяви д-р Борова след избирането и за председател на местната структура на ПП „Движение България на гражданите” Сливен.