За трета поредна година Общински ученически парламент Нова Загора връчи годишни награди на изявени ученици.На церемонията присъстваха кмета на община Нова Загора Николай Грозев, неговия екип и председателя на Общински съвет-Нова Загора Георги Николов.

Дори и днес, в развиващия се свят на технологии, учениците показаха, че пазят детското дълбоко в себе си, развихряйки въображението си и сценичните си умения, пресъздавайки едно нетрадиционно коледно тържество, изпъстрено със смях и закачки.

За да спечелят вниманието и благоволението на беловласия старец - Дядо Коледа, те решиха да влязат в неговата роля и сами да раздадат награди на най-заслужилите свои връстници през годината.

В категорията „Ученик, проявил най-голямо новаторство и инициативност през 2017 г.” заместник-кметът Светла Стоянова награди Силвия Красимирова Стоилова. 

За „Ученик с най-високи постижения в областта на изкуството” беше избрана Сияна Димитрова Димитрова. Отличието връчи заместник-кметът и председател на МКБППМН Ивайло Енев. Карина Петкова Петкова получи наградата за „Най-високи постижения в областта на спорта”.

Тя беше наградена от заместник-кмета Маргарит Тодоров. Най-престижното отличие – „Ученик с най-голямо въздействие и авторитет сред общността през 2017 г.” заслужи Деница Славова Дякова, като наградата връчи кметът Николай Грозев.

Той използва възможността да поздрави членовете на Общински ученически парламент за добрите идеи и заявената готовност да бъдат активни, да дават гласност на своите мечти, да изразяват лична отговорност и ангажираност и да бъдат решаващ фактор за развитието на младежката политика в общината.

„Вярвам, че ще продължим нашата ползотворна работа за развитието на нашето родно място. Бъдете все така мотивирани и през новата година, активни, с чувство на принадлежност към родния край, за да реализирате своите идеи и да увличате след вас своите връстници, приятели за каузи, значими за Вас и местната общност. Весела Коледа и успешна Нова Година”.

Тържеството продължи с музикалните и танцови изяви на Неделина Коев, Лилия Монева, танцова формация „Димитров” и хоротропците на Росица Мангърова. Появиха се и най-добрите гости – коледарите, за да наричат за здраве и късмет. Проявата продължи с много музика, игри и забави.