изявени ученици
изявени ученици / община Нова Загора
За трета поредна година Общински ученически парламент Нова Загора връчи годишни награди на изявени ученици.На церемонията присъстваха кмета на община Нова Загора Николай Грозев, неговия екип и председателя на Общински съвет-Нова Загора Георги Николов.

Дори и днес, в развиващия се свят на технологии, учениците показаха, че пазят детското дълбоко в себе си, развихряйки въображението си и сценичните си умения, пресъздавайки едно нетрадиционно коледно тържество, изпъстрено със смях и закачки.

За да спечелят вниманието и благоволението на беловласия старец - Дядо Коледа, те решиха да влязат в неговата роля и сами да раздадат награди на най-заслужилите свои връстници през годината.

В категорията „Ученик, проявил най-голямо новаторство и инициативност през 2017 г.” заместник-кметът Светла Стоянова награди Силвия Красимирова Стоилова.

изявени ученици
община Нова Загора

За „Ученик с най-високи постижения в областта на изкуството” беше избрана Сияна Димитрова Димитрова. Отличието връчи заместник-кметът и председател на МКБППМН Ивайло Енев. Карина Петкова Петкова получи наградата за „Най-високи постижения в областта на спорта”.

Тя беше наградена от заместник-кмета Маргарит Тодоров. Най-престижното отличие – „Ученик с най-голямо въздействие и авторитет сред общността през 2017 г.” заслужи Деница Славова Дякова, като наградата връчи кметът Николай Грозев.

изявени ученици
община Нова Загора

Той използва възможността да поздрави членовете на Общински ученически парламент за добрите идеи и заявената готовност да бъдат активни, да дават гласност на своите мечти, да изразяват лична отговорност и ангажираност и да бъдат решаващ фактор за развитието на младежката политика в общината.

„Вярвам, че ще продължим нашата ползотворна работа за развитието на нашето родно място. Бъдете все така мотивирани и през новата година, активни, с чувство на принадлежност към родния край, за да реализирате своите идеи и да увличате след вас своите връстници, приятели за каузи, значими за Вас и местната общност. Весела Коледа и успешна Нова Година”.

изявени ученици
община Нова Загора

Тържеството продължи с музикалните и танцови изяви на Неделина Коев, Лилия Монева, танцова формация „Димитров” и хоротропците на Росица Мангърова. Появиха се и най-добрите гости – коледарите, за да наричат за здраве и късмет. Проявата продължи с много музика, игри и забави.