В навечерието на Цветница и Великден работници от Общинско предприятие „Паркстрой“ монтираха великденската украса на Разград, съобщиаха от Общината.

През тази седмица бяха поставени декоративни фигури на великденска тематика в централната част на града - шарени яйца, пиленца, зайчета. Великденска украса има: в градинката до Часовниковата кула, в района на паметника на Майстор Манол, на кръговото кръстовище до пешеходната зона, пред сградата на Община Разград.

Част от фигурите са изработени в предходни години от работници в ОП“Паркстрой“, принос към украсата на града тази година имат и служителите и потребителите в Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания село Просторно.

Миналата седмица те получиха от ОП “Паркстрой“ пет стиропорени яйца, които изрисуваха. Великденските яйца на КСУПЛУ-Просторно са поставени в градинката с Часовниковата кула. 

Още седем уникални стиропорени яйца ще станат част от украсата на града на Велики четвъртък, 21 април. Това ще стане на традиционното боядисване на яйца на площад
„Независимост“ - пред Новия театър, което се организира от Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца и ОП “Паркстрой“.

Събитието е насрочено за 12:00 часа. Яйцата ще бъдат боядисани от възпитаници на Школата по изобразително изкуство в ЦРД и от ученици от шестте основни училища в града.

Докато малките художници рисуват, великденски поздрав към жителите на Разград ще отправят певците и танцьорите от останалите школи в ЦРД.