Оставиха в ареста наркодилърите от Столипиново
100524

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Оставиха в ареста наркодилърите от Столипиново
  • Оставиха в ареста наркодилърите от Столипиново
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста задържаните в сряда вечерта наркодилъри по време на специализираната полицейска акция в СтолипиновоРуслан Йосифов, Виктор Янков и Георги Костадинов - Кадрито са обвинени за държане на почти половин килограм хероин. 

Напрежение по време на полицейска акция в Столипиново, задържаха известен наркодилър

Съдът прие за несъстоятелна версията на единия от тях - Виктор Янков, че транспортирал билки, а не наркотични вещества. Според адвоката му той самият не знаел какво пренася. Задържаният обаче сам е признал пред полицейски служител, че държи в автомобила, който е шофирал, забранени от закона вещества. Именно там е намерено и голямото количество хероин. Янков е трябвало да занесе наркотика до Столипиново, за където е бил предназначен. 

От държавното обвинение заявиха, че двама от задържаните са осъждани многократно, включително и за разпространение на дрога. Единият от тримата - известният с прякора Кадрито, който е действал при условията на опасен рецидив, може да лежи в затвора от 5 до 15 години. Присъдата, която грози останалите двама, е от 2 до 8 години. 


ВМРО искат оставката на съветника Айри Мурад за разпалване на етническо напрежение, сезират ДАНС

Магистратите приеха, че липсва опасност всеки от тримата да се укрие, но ако са извън ареста, могат да извършат друго престъпление. 

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

При арестуването на единия от мъжете, пред едно от заведенията в махалата се събрали над 200 души, които са се опитвали да попречат на работата на полицаите. От ВМРО заявиха, че подават сигнал до ДАНС срещу общинския съветник в пловдивския парламент Айри Мурад заради това, че той самият е предвождал ромите им в опита им да предизвикат безредици.

"Поведението на Мурад е недопустимо. Той трябва да бъде разследван за подстрекателство и разпалване на етническо напрежение. Морален акт би било той незабавно да подаде своята оставка като съветник в местния парламент, както и да се извини за действията си в Столипиново“, посочи в ефира на Дарик депутатът и регионален координатор на ВМРО Александър Сиди.