Бащата на „сглобката” беше покойният Алексей Петров, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „С Алексей Петров, който направи „сглобката”, бяхме в един отбор с Кирил Петков”, допълни той.

 


Асен Василев излезе и каза, че Габриел е лицето на мафията. После Денков казва, че Габриел е жертва на Борисов. Когато правехме правителство, бяхме само аз и Асен Василев. Аз не съм преговарял с Пеевски. Но сега опорката им е, че Пеевски командва ГЕРБ, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов беше категоричен, че ГЕРБ ще участва в управление, само ако има мощен резултат. И уточни, че повече в „сглобки” няма да участват.

„ПП-ДБ имат идеална коалиция с БСП и ИТН, като се добави и „Възраждане”, си става една сериозна коалиция. Длъжни сме, за да има стабилна България, да дадем стабилен резултат, за да не може отново тази коалиция да безчинства”, обясни той.  


„Например, във Варна ПП и „Възраждане” си избраха кмет. Да се надяваме, че с тази коалиция и ДПС няма да отиде, защото ще останем съвсем сами. Като всеки ден говорят за Пеевски, всъщност цялата мъка е да си привлекат и ДПС, както си беше, бяха си заедно”, е мнението му.

„Това, което се случва, е лошо за всички партии, няма победител, няма спечелил. Това омаскаряване ежедневно отблъсква хората от политическата класа. Кампанията ни трябва да е позитивна, трябва да е ние какво ще направим. Другите да си носят отговорност за себе си”, настоя Борисов.

„Колкото ние сме направили за образованието, никой не е направил. Денков издига в култ боя с пръчки в клас, да се дисциплинират хората. Това го казва академик, в желанието си да уязви мен, уязвява себе си”, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
24 часа