затвор арест белезници
затвор арест белезници / ThinkStock/Getty Images
Пловдивският Окръжен съд гледа искането на Прокуратурата за задържане под стража на арестуваните в сряда вечерта наркодилъри в Столипиново.

Както Дарик вече ви съобщи, по време на спецакцията на полицията в ромския квартал беше открит над половин килограм хероин. При арестуването на единия от мъжете, пред едно от заваденията в махалата се събрали над 200 души, които  са се опитвали да попречат на работата на полицаите.

От ВМРО заявиха, че подават сигнал до ДАНС срещу общинския съветник в пловдивския парламент Айри Мурад заради това, че той самият е предвождал ромите им в опита им да предизвикат безредици.

„Поведението на Мурад е недопустимо. Той трябва да бъде разследван за подстрекателство и разпалване на етническо напрежение и да отговаря най-строго пред Закона за своите действия в махалата. Морален акт би било той незабавно да подаде своята оставка като съветник в местния парламент, както и да се извини за действията си в Столипиново“, посочи в ефира на Дарик депутатът и регионален координатор на ВМРО Александър Сиди.