Световният шампион по сноуборд Радослав Янков посвети кристалният глобус на своите съграждани, които бяха напълнили централният площад, за да го поздравят за грандиозния успех.

"Горд съм, че съм чепеларец, тази купа е и за вас", обърна се шампионът към жителите на родния си град. Формулата на успеха е упоритост и амбиции, коментира Янков. 

В този ден усещаме че Чепеларе е градивна част и фактор в зимните спортове в световен мащаб", каза пък кметът на общината Славка Чакърова. Тя благодари на носителя на световната купа за незабравимите мигове на национална гордост, с които е дарил Чепеларе. „Неговите високи постижения са доказателство за много труд, воля за победа и целеустременост", заяви Славка Чакърова. Тя пожела на Янков борбеният му дух и спортен хъс да го съпътстват винаги.

Община Чепеларе връчи на сноубордиста отличието "Почетен гражданин на Чепеларе". На неговия първи треньор Васил Милчев бе присъден почетен знак на общината. С решение на Общинския съвет на Янков се предоставя също парична награда от 5 000 лв. и имот на територията на общината. Кметът Славка Чакърова му подари видео камера, с която да се съхранят бъдещите му победи.

Родопчани се радват заедно с Чепеларе за това уникално постижение", каза в приветствието си към именития сноубордист Недялко Славов, областен управител на Смолян. Според него със спортните постижения Чепеларе е не само "Зеленото сърце на Родопите", а вече може да се нарече и люлка за шампиони в белите спортове.