Общинският съвет на Пловдив реши да осигури заделянето на близо 45 милиона лева за ключови инфраструктурни проекти на града. 15 милиона са за реализацията на дълочакания пробив "Модър-Царевец", който ще осигури пряка връзка между районите "Южен" и "Западен".

За реконструкцията на Дондуковата градина се отпускат 4,5 милиона лева, близо 13 милиона лева се заделят за изграждането на новия плувен комплекс с олимпийски размери, а 15 милиона лева - за обновяването на стадион "Пловдив". Част от парите ще бъдат предвидени в Бюджет 2019, а останалите - в следващите години. 

Предложението на кмета Иван Тотев предивдика очаквани дебати в залата на ОбС и упреци от страна на опозицията. Според тях, няма нищо случайно в това, че то идва точно година преди местните избори и в този смисъл е политическо. Градоначалникът отвърна, че дългите процедури по отчуждаването на имоти са забавили голяма част от проектите. 

Според приетото днес решение, в Бюджет 2019 за стадион "Пловдив" ще бъдат заделени 300 000 лева, а за следващите две години - по 7 милиона и 350 хиляди лева. За новия басейн през 2019 се осигуряват 2 милиона лева, а през 2020 и 2021 година - по 5 милиона и 420 хиляди лева. 


1 милиона лева се залагат през другата година за "Цодър-Царевец" и по 5,5 милиона лева за следващите две. За Дондуковата градина съветниците подсигуриха половин милион лева през 2019-та, а остатъкът - за 2020 -та година.