От 13 март до 24 април, Плевен ще бъде домакин на седмия нестандартен литературен конкурс „Недоизречено". След успешното си четвърто национално издание, проведено във Варна, благодарение на морската поетеса Мариела Русева, която е и съосновател на проявата, сега инициативата за втори път излиза извън територията на Пловдив.

Домакин на седмото издание е плевенската поетеса Албена Декова, която заедно със свои съмишленици ще даде старт на надпреварата днес в 16:30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев" с литературно-музикална програма на Клуба по творческо писане „Смяна".

По същото време в книжарница Кафе-клуб "Сиела" в МОЛ - Пловдив, ще започне връчването на наградите на победителите в предходното шесто издание на конкурса, което стартира в края на миналата година по инициатива на ученици от Френската езикова гимназия в Града на тепетата.

Участниците в плевенското издание на „Недоизречено" ще бъдат обособени две категории - младежи до 21 г. - „21-" и такива, надхвърлили тази възраст „21+". Тъй като проявата е обявена като национална, няма да има ограничение относно местоживеенето на кандидатите и от двете групи.



Всички участници ще имат за задача да допишат предварително зададено недовършено литературно произведение, в което са разположени ключови думи, препинателни знаци и празни полета.

Текстовата матрица може да бъде намерена в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс.

Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: nedoizrecheno@abv.bg, до 24:00 ч. на 10 април. Награждаването е на 24 април 2015 г. в Плевен.