Новият кмет на Хасково поведе хоро пред общината
82659

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Новият кмет на Хасково поведе хоро пред общината
  • Новият кмет на Хасково поведе хоро пред общината

Хорото на победата поведоха на площада пред община Хасково избраният в балотажа днес нов кмет Добри Беливанов и областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев. Десетки симпатизанти преминаха в шествие по централните улици на областния център с викове „Победа!”. Това е победа за Хасково и хасковлии, бе краткият коментар на Делян Добрев.

След продължилото повече от половин час хоро под прозорците на община Хасково, шествието се отправи отново към щаба на ГЕРБ, като мина отново с викове „Победа” и край този на загубилия битката кандидат Георги Иванов.

Хасково промени статуквото от последните 16 години, като избра нов кмет след 4 мандата управление на Георги Иванов. Кандидатът на ГЕРБ и досегашен областен управител Добри Беливанов по предварителни данни от щаба увеличава своя изборен резултат в сравнение с първия тур с над 4000 гласа. Със символичен жест младежи от ГЕРБ поставиха партийното знаме на сградата на общината тази вечер.

По данни на ОИК изборният ден в община Хасково е приключил в 19.43 ч. с избирателна активност 49,86%. Към момента комисията е обработила 29 от 152 СИК протокола и резултатите са 74,35% за Добри Беливанов срещу 25,,65% за Георги Иванов. Очаква се до полунощ да бъдат обработени всички протоколи от секционните комисии. По данни към 22.45 ч., при 57 обработени СИК протоколи, Георги Иванов получава 28%, при 72% за Добри Беливанов, съобщават от ОИК-Хасково.