Една катастрофа в ранните часове на 10 януари поставя редица въпроси, свързани със спазването на правилата на движение по пътищата на България. Млада жена, родена и прекарала част от детството си в Габрово, но живяла в Дания, където се е формирала като шофьор, за щастие се отърва без физически травми при катастрофа на кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Андрей Сахаров” във Варна.

Момичето се прибирало към дома си, управлявайки автомобил на път с предимство, когато BMW X6 не спрял на знак СТОП и връхлетял върху нея. Тузарското возило било управлявано от 24-годишен младеж, който се оказал негов собственик. Той и приятелите му също нямат физически поражения. При катастрофата двата автомобила са помляни, но за щастие обезопасителните колани и системите за сигурност спасили хората.

Младата жена, която шофирала по път с предимство, е получила свидетелството си за управление в България, но е придобила практика в Дания, където работела няколко години. Тя дори не допуснала, че останалите водачи няма да спазват знаците, указващи как да се извършва движението на пътя.

Въпреки уплахата тя споделя, че в Дания, дори колата ти да изгасне на светофар, останалите шофьори спокойно ще те изчакат. Такава толерантност у нас се среща рядко. Младите водачи вземат нужния документ лесно, след което средата ги формира като лоши шофьори.