Изпращането на випуск 2019 година, издържано изцяло в атмосферата от трибуните на футболен стадион, смая присъстващите на официалната церемония за завършването на зрелостниците от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас.



Досущ като на „зеления терен“, събитието започна с вой на вувузели и свирки, които сякаш дадоха първия съдийски сигнал за... „мача“.

Разразилия се впоследствие екшън премина под звуците „Батальонът се строява за последен път...“

Най-награждаваното училище в Бургас изпрати абитуриентите си (СНИМКИ/ВИДЕО)

И на фона на този забележителен хит от казармения фолклор, зрелостниците демонстрираха завидни умения в отварянето на бутилки шампанско и „дегустация“ на пенливата течност до дъно, директно от бутилките, посред бял ден, точно на стълбите на гимназията.





Сред балони и конфети, празните шишета от шампанско хвърчаха във всевъзможни посоки, а екзалтацията достигна връхна точка, след като от прозореца на една от учебните стаи полетя дори стол.

Следващият епизод бе още по-зрелищен - абитуриентите показаха темперамент на страстни футболни запалянковци и със скандирания „Само Левски“ запалиха димки.



За минута, зрелостниците останаха скрити под димна завеса, а минувачите, които преминаваха през оживения бул. „Стефан Стамболов“, където се намира Механото,  се питаха дали в школото в този момент не се провежда учение за пожарна безопасност.

След тази увертюра, дванадесетокласниците от общо осемте паралелки на гимназията, слязоха за последен път по централните стълби на училището и се отправиха към двора, където получиха поздрави от ръководството.