Шведът: Не съм зъл човек
93928

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Шведът: Не съм зъл човек
  • Шведът: Не съм зъл човек
„Аз не съм престъпник, не съм зъл човек“- С тези думи шведът Ралф Георг Сундберг, който брутално изрита камериерка в Слънчев бряг се обърна към съдия Събчо Събев. Днес шведът бе доведен под конвой в Бургаския окръжен съд, където бе разгледана молбата му за освобождаване от ареста.

Дъщерята на ритната камериерка: Надявам се на адекватна присъда

Ралф настоя да бъде пуснат под гаранция, а
на въпрос на магистратите има ли възможност да плати сума, „която да впечатли съда“, Ралф обясни, че заедно с брат си имали около 30 000 лева. „Няма да избягам“, каза той. „Това е едно бъдещо и несигурно събитие“, отговори съдия Събев преди да откаже да го пусне от ареста.


Шведът беше задържан, след като на 3 юни т.г. без никаква причина нападна камериерката Дияна Петкова във фоайето на хотел „Марвел“ в курорта.

Шведският турист през сълзи: Искрено съжалявам, искам да помогна (ВИДЕО)

Според наблюдаващия прокурор Красимира Кателиева Сундберг е бил вменяем, осъзнавал е какво прави и е можел да ръководи постъпките си. Действал в състояние на силно алкохолно опиянение. Очаква се до три дни прокуратурата да финализира разследването срещу шведа и случаят да бъде внесен в съда. „Но това е събота“, възкликна Сунберг. „И събота е ден“, обяви Събев и допълни: „Ако си мислиш, че си ми по-симпатичен, защото си швед, то ще ти кажа, че това са правила“. „ Би следвало и в твой плюс е да се извиниш на пострадалата жена“, каза Събчо Събев.  


Нападнатата от шведски турист камериерка: Изрита ме като футболна топка

Чувствам се ужасно от това, което се случи. Засрамен от постъпката си, от това което видях, че съм направил и от това, което ми разказаха. Надявам се, че наказанието няма да бъде много сурово“, каза след края на заседанието Ралф. И допълни: „При подобен случай в Швеция вероятно щях да бъда осъден да заплатя обезщетение на пострадалите. Не знам от какво има нужда тази жена. Готов съм да й платя. Не съм дошъл от Швеция, за да ритам жени в главата.“

Какво още каза Ралф пред журналисти, чуйте в прикачения файл. В интервюто са използвани и въпроси на други медии.