Няма да има скандирания, няма да има плакати, каза майката на убитото момиче
Близки на убитата Никол Йончева ще се съберат на мълчалив протест пред сградата на Съдебна палата-Бургас на 14 май, когато започва и съдебното следствие срещу обвинения в убийството на 11-годишното момиче - 15-годишният Иван Иванов. „Няма да има скандирания, няма да има плакати. Просто наши близки ще се съберат преди началото на делото, за да ни подкрепят“, каза пред Дарик-Бургас майката на Никол, Мими Ставрева.

Майката на 15-годишния Иван: Той не може да реже с нож, да използва вилица и лъжица

На 20 август 2017 г. десетки полицейски коли окупираха района на блок 108 в „Меден рудник“. Ученичката беше открита в асансьор с прерязано гърло. Няколко часа след трагедията беше задържан и основния заподозрян - Иван Иванов, с когото момичето се запознало във Facebook.
 
 


„Защо протеста да е мълчалив...?! Защото каквото и да се каже, колкото и думи да се произнесат за този ужас и това зверско безобразие никога няма да са достатъчни!!!!!! И заставайки пред съда по време на делото ще се надяваме и ще очакваме законът да даде не само крайната и максимална присъда, но и да вземе мерки за нас и нашите деца в бъдеще. Моля всеки който чете този призив да не забравя, че никой не е застрахован от подобен вид насилие с фатален край“, пишат близки на Никол и семейството й в социалната мрежа Facebook.

След убийството на Никол - Иван хапнал чипс и отишъл да играе на криеница

Иванов е с повдигнато обвинение за предумишлено убийство (чл. 116 от НК), като максималното наказание, което предвижда законът е доживотен затвор. Предвид  факта, че е непълнолетен, присъдата му ще бъде редуцирана на до 10 години.


Бащата на 11-годишната Никол: Убийството на дъщеря ми е било планирано

Делото започва на 14 май в 9.30 ч.