Над 300 се включиха в позитивен парад за традиционното семейство, булки предвождаха шествието
за традиционното семейство
93854

Your browser doesn’t support HTML5 audio

за традиционното семейство
  • за традиционното семейство


Усмихнати, цветни, позитивни - над 300 души се включиха днес в парада за традиционното семейство в Бургас, контрапункт на гейпрайда, който се проведе в столицата. Шествието на семействата обаче не беше срещу хомосексуалистите, а в подкрепа на християнските ценности и на най-здравата клетка на обществото, семейството от мъж и жена. Шествието бе охранявано от полицията и премина мирно, без прояви на насилие и провокации. Акцент в проявата беше и участието на председателя на Асоциация Общество и ценности – Михаела Джоргова. Тя е координатор Европейска гражданска инициатива „Мама, татко и деца“ за България, в която със своите подписи се включиха над 15 хиляди души. "Живеем във време когато разпадът на моралните норми принудително се налага, а съпротивата се наказва с хули, слово на омраза и санкции от хора, които претендират за приемане и толерантност. Когато като народ престанем да ценим високо добродетелите и да предаваме на следващото поколение чрез пример провереното и ценности тогава ние сами се обричаме", обявиха организаторите на шествието. 
„Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Иван“, "Не ни натрапвайте хомосексуализъм", „Само мъж плюс жена е равно на дете!", „Не на хомосексуалната пропаганда в училищата“, "Всяко дете заслужава да има мама и тати", бяха част от лозунгите. Демонстрацията премина зрелищно през центъра на Бургас, предвождана от булки, младоженци и деца с цветни балони.

А в противовес на флага с цветовете на дъгата, участниците в шествието издигнаха транспарант с надпис: „Цветовете на дъгата принадлежат на Бога и на децата“ и пуснаха в небето стотици балони в подкрепа на семейството между мъж и жена.

 
 Парадът за традиционно семейство се провежда за трета поредна година в Бургас. Идеята на организаторите - протестантските църкви в града е шествието да се превърне в национално. Така, например както е в Харватия.

„Вярваме, че каузата ни е общочовешка, благородна и бих казал Божествена. Защото още в първите страници на Библията четем: Бог създаде мъжа и жената и ги благослови. Затова вярваме, че семейството между мъж и жена е благословено“, каза пастор Живко Тончев, който е сред инициаторите на проявата.
„Чрез балоните решихме да изпратим послание към всички наши съграждани, затова че сме за традиционното семейство. С това искаме да насърчим младото поколение. Здрави общества се създават от стабилни семейства“, допълни той.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от пастор Живко Тончев: