Каузата ни е общочовешка, благородна и бих Божествена, казват инициатороте на проявата.
Каузата ни е общочовешка, благородна и бих Божествена, казват инициатороте на проявата. / netinfo
Над 300 се включиха в позитивен парад за традиционното семейство, булки предвождаха шествието
за традиционното семейство
93854
за традиционното семейство
  • за традиционното семейство

Парад ЗА традиционното семейство
netinfo

Парад ЗА традиционното семейство
netinfo

Парад ЗА традиционното семейство
netinfo

Парад ЗА традиционното семейство
netinfo

Парад ЗА традиционното семейство
netinfo

Парад ЗА традиционното семейство
netinfo

Парад ЗА традиционното семейство
netinfo

Усмихнати, цветни, позитивни - над 300 души се включиха днес в парада за традиционното семейство в Бургас, контрапункт на гейпрайда, който се проведе в столицата. Шествието на семействата обаче не беше срещу хомосексуалистите, а в подкрепа на християнските ценности и на най-здравата клетка на обществото, семейството от мъж и жена. Шествието бе охранявано от полицията и премина мирно, без прояви на насилие и провокации. Акцент в проявата беше и участието на председателя на Асоциация Общество и ценности – Михаела Джоргова. Тя е координатор Европейска гражданска инициатива „Мама, татко и деца“ за България, в която със своите подписи се включиха над 15 хиляди души. "Живеем във време когато разпадът на моралните норми принудително се налага, а съпротивата се наказва с хули, слово на омраза и санкции от хора, които претендират за приемане и толерантност. Когато като народ престанем да ценим високо добродетелите и да предаваме на следващото поколение чрез пример провереното и ценности тогава ние сами се обричаме", обявиха организаторите на шествието. 
„Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Иван“, "Не ни натрапвайте хомосексуализъм", „Само мъж плюс жена е равно на дете!", „Не на хомосексуалната пропаганда в училищата“, "Всяко дете заслужава да има мама и тати", бяха част от лозунгите. Демонстрацията премина зрелищно през центъра на Бургас, предвождана от булки, младоженци и деца с цветни балони.
за традиционното семейство
netinfo

А в противовес на флага с цветовете на дъгата, участниците в шествието издигнаха транспарант с надпис: „Цветовете на дъгата принадлежат на Бога и на децата“ и пуснаха в небето стотици балони в подкрепа на семейството между мъж и жена.
за традиционото семейство
netinfo

 
 Парадът за традиционно семейство се провежда за трета поредна година в Бургас. Идеята на организаторите - протестантските църкви в града е шествието да се превърне в национално. Така, например както е в Харватия.
„Вярваме, че каузата ни е общочовешка, благородна и бих казал Божествена. Защото още в първите страници на Библията четем: Бог създаде мъжа и жената и ги благослови. Затова вярваме, че семейството между мъж и жена е благословено“, каза пастор Живко Тончев, който е сред инициаторите на проявата.
„Чрез балоните решихме да изпратим послание към всички наши съграждани, затова че сме за традиционното семейство. С това искаме да насърчим младото поколение. Здрави общества се създават от стабилни семейства“, допълни той.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от пастор Живко Тончев: