Украинският министър на здравеопазването Виктор Ляшко съобщи, че към момента общо 57 души са убити и 169 души са били ранени днес, след както Русия започна пълномащабна инвазия на Украйна, предаде Ройтерс.

Отделно министерството на отбраната на страната каза, че продължават тежките бомбардировки в източната част на Донецкия район.

Няколко хиляди украинци са преминали в съседните страни, основно в Молдова и Румъния, докато според оценките около 100 000 са избягали от домовете си в самата Украйна след руската инвазия, съобщава Върховният комисариат на ООН за бежанците, предаде Ройтерс. Цифрите са на база данни от националните власти и от персонала на комисариата и партньорски агенции.

Снаряд е паднал върху жилищна сграда в украинския град Чугуев в Харковска област, съобщи украйнския UA News. Вследствие на обстрела е избухнал и пожар, има загинало малолетно момиче, както и ранени. 


Украински военен самолет се разби край Киев, заяви Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, като публикува снимка от мястото на инцидента.

По данни на службата при инцидента са загинали 5 души.
 
По-рано през деня излезе информация за загинали над 40 украински войници и около 10 цивилни в първите часове на руската инвазия в Украйна.

Информацията беше съобщена от помощника на президента Володимир Зеленски. "Знаем, че повече от 40 души са загинали и няколко десетки са ранени. Известно ни е за близо 10 цивилни жертви", заяви служителят на президентската администрация Олексий Арестович. 

В Мариупол в резултат на обстрела е загинал един човек, двама ранени.

Под обстрел е попаднал и автомобил, превозващ жена с дете. Разрушен е мост през река в района на Днепропетровск.

По-рано сутринта украинската гранична охрана и съобщи за първи загинал неин служител от началото на руското нашествие.  

Украйна бе атакувана днес от Русия по протежение на границите си с Русия и Беларус, съобщи в комюнике украинската гранична охрана, предаде Франс прес.

"Границата на украинската държава бе атакувана от руски войски от териториите на Русия и Беларус", се казва в съобщението и се добавя, че нападенията са извършени включително с артилерия

По информация на CNN от по-рано сутринта войници, начело на колона от военни превозни средства, са влезли в Украйна от граничен пункт с Беларус.

Във видеоклип, заснет на граничния пункт Сенковка, Украйна, с Веселовка, Беларус, се вижда, че колоната влиза в Украйна около 6:48 часа местно време. През последните седмици Русия е събрала значителен брой войници, превозни средства и танкове в Беларус близо до границата с Украйна. През това време двете страни проведоха съвместни военни учения на територията на страните, както и в близост до беларуско-украинската граница.
БГНЕС, БТА