Обвиняеми в следствен изолатор в руската Ростовска област взеха за заложници двама служители на реда, съобщиха днес руските власти, цитирани от Ройтерс.

По-късно в неделя стана ясно, че заложниците са освободени невредими, а техните похитители - убити, съобщи руската новинарска агенция Интерфакс, като се позова на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, предаде Ройтерс.

"Институцията функционира нормално, ситуацията е под контрол", се казва в съобщение на руската служба за изпълнение на наказанията в комуникационното приложение "Телеграм".

"Престъпниците бяха ликвидирани", се казва в изявление на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, цитирано от агенция Интерфакс. "Служителите, които са били държани като заложници, са освободени. Те не са пострадали", добавя затворническата служба.


Към момента не е ясно колко от шестимата похитители са били убити.

Мъжете, взели заложници в следствения изолатор в Ростовска област, твърдят, че са поддръжници на терористичната организация "Ислямска държава", съобщи каналът в "Телеграм" Baza, като се позовава на източници от правоприлагащите служби.

Руската новинарска агенция РИА съобщи, като се позова на неназовани източници, че обвиняемите, които са взели заложници, са обвинени в тероризъм.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Божидар Захариев/БТА