8-годишен пекинез е победител в тазгодишния конкурс за най-грозно куче в света.

Почина Жа Жа - „най-грозното куче в света“

Със своята дълга и изключително пухкава козина и изплезен език, Wild Thang, който е израснал в Лос Анджелис, но сега живее в Норт Бенд, Орегон, беше един от осемте финалисти, които се бореха за престижната титла.

 

Това е първата победа за Wild Thang, който е 5-кратен състезател в конкурса, провеждана на панаира Sonoma-Marin в северния калифорнийски град Петалума. Пекинезът, чиято собственичка Ан Луис получи 5000 долара парична награда, се класира на второ място три пъти, преди да излезе на първо място тази година.
 


Повечето от четириногите, борещи се за титлата "Най-грозно куче" са били осиновени и имат различни увреждания. Победителят Wild Thang например се е заразил с чума от приемен дом, когато е бил малък.  „Той оцеля, но не без трайни щети“, гласи биографията му.  „Зъбите му така и не порастват, поради което езикът му остава навън, а десният му преден крак е куц.



Това са най-скъпите домашни любимци (ВИДЕО/СНИМКИ)


Подгласник на победителя стана възрастен мопс в инвалидна количка на име Рим. Неговите стопани получиха награда от 3 хиляди долара, с които да поглезят кучето си. Третото място е за Дейзи Мей, мелез с бяла козина, която отнесе награда от 2 хиляди долара.

 



Миналата година състезанието беше спечелено от Скутер, почти плешиво, 7-годишно китайско качулато куче с обърнати задни крака.

Състезанието се провежда още от 70-те години на миналия век. Годишният конкурс няма за цел да осмива „грозните“ кучета, а да се забавлява публиката с някои прекрасни домашни любимци и да покаже на света, че тези кучета също имат нужда от любящи стопани.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня