най-грозното куче
най-грозното куче / БТА
8-годишен пекинез е победител в тазгодишния конкурс за най-грозно куче в света.

Почина Жа Жа - „най-грозното куче в света“

Със своята дълга и изключително пухкава козина и изплезен език, Wild Thang, който е израснал в Лос Анджелис, но сега живее в Норт Бенд, Орегон, беше един от осемте финалисти, които се бореха за престижната титла.

 


Това е първата победа за Wild Thang, който е 5-кратен състезател в конкурса, провеждана на панаира Sonoma-Marin в северния калифорнийски град Петалума. Пекинезът, чиято собственичка Ан Луис получи 5000 долара парична награда, се класира на второ място три пъти, преди да излезе на първо място тази година.
 

най-грозното куче
БТА


Повечето от четириногите, борещи се за титлата "Най-грозно куче" са били осиновени и имат различни увреждания. Победителят Wild Thang например се е заразил с чума от приемен дом, когато е бил малък.  „Той оцеля, но не без трайни щети“, гласи биографията му.  „Зъбите му така и не порастват, поради което езикът му остава навън, а десният му преден крак е куц.

най-грозното куче
БТА


Това са най-скъпите домашни любимци (ВИДЕО/СНИМКИ)


Подгласник на победителя стана възрастен мопс в инвалидна количка на име Рим. Неговите стопани получиха награда от 3 хиляди долара, с които да поглезят кучето си. Третото място е за Дейзи Мей, мелез с бяла козина, която отнесе награда от 2 хиляди долара.
 

най-грозното куче
БТА



Миналата година състезанието беше спечелено от Скутер, почти плешиво, 7-годишно китайско качулато куче с обърнати задни крака.

Състезанието се провежда още от 70-те години на миналия век. Годишният конкурс няма за цел да осмива „грозните“ кучета, а да се забавлява публиката с някои прекрасни домашни любимци и да покаже на света, че тези кучета също имат нужда от любящи стопани.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня