Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на 67-годишен британски гражданин.

Чужденецът е издъхнал на 19 юни в токискологията на УМБАЛ „Св. Георги“, като преди това той е влязъл в пререкание с частната охрана на болницата.

Вечерта преди настъпването на смъртта, британецът е потърсил лекарска помощ в лечебното заведение. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно той се е върнал в болничното заведение, като е настоявал отново да бъде прегледан.

Разследват смъртта на англичанин, починал при неясни обстоятелства в болница в Пловдив


Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна фирма, ангажирана със сигурността на болницата. Няколко служители от фирмата се отзовали пред входа на „Спешния център“ на УМБАЛ „Св. Георги“. Там възникнала конфликтна ситуация между британския гражданин и охранителите, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Според съобщението частната охрана е опитала да отстрани чужденеца от района на болницата, но той отказал, настоявайки да бъде прегледан от лекар. В това време починалият по-късно мъж е бил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до пристигането на полицейски екип от Второ РУ, Пловдив, където е бил подаден сигнал за инцидента. Служителите на МВР са установили, че британският гражданин е бил в съзнание. Впоследствие той е бил приет в Отделението по токсикология в болницата, където е починал в ранните часове на 19 юни 2024 г.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването - разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е причината за смъртта на Р.Г. и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да установи дали в кръвта на починалия е имало наличие на алкохол, обясняват още от прокуратурата.

След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи анализ и ще се извърши преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня