Дългоочакваният филм „Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.

Продукцията проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа.

В ролята на Марена, майката на Лита, е талантливата актриса Биляна Петринска.

Тя е актриса от трупата на Народния театър. Завършила е театрален колеж „Любен Гройс“ през 1994 г. в класа на проф. Елена Баева. Има десетки роли в киното и театъра. Снима се и в телевизионни сериали, като едни от тях са „Тя и той“, „Кафе пауза“ и втори сезон на „Клиника на третия етаж“. През 2013 г. играе една от главните ролите в сериала „Секс, лъжи и телевизия: Осем дни в седмицата“. Има запомнящи се роли в "Пуканки", "Паметта на водата", "Домът на Бернарда Алба".

Петринска започва да се занимава с озвучаване през 2004 г. първоначално с единични филми в нахсинхронния дублаж. Първият филм, за който дава гласа си, е на д-р Лиз Уилсън (изиграна от Дженифър Лав Хюит) в двата филма на „Гарфилд“.


Актрисата има номинация за "Аскеер“ 1998 за изгряваща звезда, Икар 1998 за главна женска роля за ролята на Софрона и награда „Дионисий`95“ за главна женска роля за ролята на Милкана в „Майстори“.

За участието си във филма „Гунди – легенда за любовта“ тя споделя, че за нея това е било изключително щастие и отговорност. Но в същото време и забавление, защото „когато се забавляваш винаги се отразява на продукта“, смята актрисата.

„За мен нямаше нищо трудно в процеса на снимане, защото всеки си беше на мястото“, каза още тя.

Тя споделя, че е впечатлена от Павел Иванов, който влезе в ролята на Гунди. Половин година той е играл футбол с младежите на Левски. Свалил много килограми за да влезе във формата на Георги Аспарухов.

Актрисата казва, че за нея това е бил един от най-добрите снимачни периоди, тъй като филмът е за човека легенда, характер, който стои зад името Гунди.