Извънреден формат ще проследи избора на новия духовен водач наБългарската православна църква на 30-и юни
Исторически момент предстои за Българската православна църква на 30-и юни. Тази неделя Светият синод ще избере новия български патриарх сред тримата кандидати за престола – врачанският митрополит Григорий, видинският митрополит Даниил и ловчанския митрополит Гавриил. В същия ден NOVA ще проследи събитията от Патриаршеския избирателен църковен събор с удължено издание на „Събуди се“ и извънредния формат „Новият патриарх“.

Истории за вяра и чудеса предстоят в съботно-неделния сутрешен блок „Събуди се“, който по изключение ще продължи до обедната емисия новини. Водещата Марина Цекова ще се срещне с хората, които познават най-добре тримата кандидати. Защо вярата, надеждата и любовта са толкова важни – разговор с психолога Ани Владимирова. И още – мъдри мисли в трудни времена в рубриката на Мариян Станков – Мон Дьо.

В 13.00 ч. започва специалното студио на NOVA „Новият патриарх“. Негов водещ ще бъде Даниела Тренчева, която ще се срещне с авторитетни събеседници, сред които философът и журналист Тони Николов и доц. Веселина Вачкова – културолог и историк. Извънредният следобеден формат ще покаже на зрителите най-интересното от обявяването на новия първосветител на Българската православна църква, литийното шествие от Синода, както и интронизацията на новия патриарх на България.

През целия ден изнесен водещ ще бъде журналистът на NOVA Благой Цицелков, който ще направи зрителите съпричастни със случващото се в деня на избора на нов духовен водач на България. 

Не пропускайте програмата на NOVA в деня на избора на нов патриарх на България!