Британската министър-председателка Тереза Мей разпореди пълно публично разследване на пожара в жилищен блок в Лондон вчера, който отне живота на най-малко 17 души, предаде Ройтерс.

"Сега хората искат отговори и са абсолютно прави, така че разпоредих пълно публично разследване на това бедствие. Трябва да знаем какво се е случило, нужно ни е обяснение за това. Хората заслужават отговори и разследването ще ги даде", заяви Мей.
 

17 станаха жертвите от пожара в лондонския жилищен блок

Длъжни сме да гарантираме, че тази ужасна трагедия ще бъде най-щателно разследвана. Дължим това на семействата, на онези, които изгубиха любими хора, приятели и домовете си, добави Мей, цитирана от ДПА.

Британската министър-председателка се срещна с пожарникари и местни жители близо до жилищния блок Гренфел тауър. На мястото на трагедията дойде и водачът на лейбъристката опозиция Джереми Корбин, който също призова за разследване.

 

Очевидци на огнения ад в Лондон: Беше като филм на ужасите (ВИДЕО/СНИМКИ)

Кметът на британската столица Садик Хан заяви, че иска пълно и независимо разследване на пожара и огласяване на междинен доклад за случилото се до края на лятото.
 

По последни данни загиналите при трагедията са 17. Броят на жертвите обаче може да се увеличи, тъй като има много хора в неизвестност.

Снимки от пожара в жилищния блок Гренфел тауър можете да видите в галерията тук
 

Пострадалите са десетки, като 37 от тях са в интензивно отделение.
БТА