Повечето жени не харесват пушачите, но са склонни да направят компромис за електронните цигари, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на британска анкета. Мъжете обаче не проявяват подобни изисквания.

Най-отблъскващите неща в мъжете и жените
 
Около 56 процента от анкетираните жени казали, че не биха излизали с пушач, а за цели 70 процента тютюнопушенето е непривлекателно.
 
Най-отблъскваща за тях е миризмата (90 процента). Здравните притеснения отстъпват на второ място. 75 процента от участничките са признали, че се притесняват от пасивното тютюнопушене

Вижте и кои са най-привлекателните мъжки и женски качества

Електронните цигари са непривлекателни само за 55 процента от жените. 62 процента обаче са казали, че не са известни дългосрочните ефекти от тях, а 42 процента - че те не са по-добри от тютюна.


Мъжката прическа, която отблъсква жените
 
Анкетата е направена сред 1006 необвързани на възраст от 18 до 76 години от компанията "Иноджин", произвеждаща портативни кислородни апарати. 57 процента от хората били непушачи, 24,3 процента - пушачи, а 18,7 процента се оказали почитатели на електронните цигари.

Цигарите или секса? Партньорите на някои пушачи няма да харесат отговора

Безопасността на електронните цигари е спорна. Учени от университета на Калифорния в Лос Анджелис установиха, че те увеличават нивата на адреналина в сърцето и оксидативния стрес. Това са механизмите, с които тютюнът увеличава риска от сърдечносъдови заболявания.

Най-известните пушачи от екрана
 
Учени от университета на Калифорния в Сан Франциско пък установиха, че тийнейджърите, които пушат електронни цигари, са изложени на същите химикали, с които тютюнът причинява рак.

И това не е всичко:

Извивката, която подлудява и мъже, и жени

Мъжете с дълги крака са по-привлекателни за дамите

Най-отблъскващите неща у мъжете и жените през лятото

Мъжете не харесват такива жени

А жените не харесват такива мъже

Най-неразбираемите за мъжете женски практики

Мъжките навици, които отблъскват жените


10 неща, с които мъжете вбесяват жените

И 10 неща, които мъжете мразят в жените


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА