Японските власти предупредиха феновете на популярните американски сандали Crocs да внимават, ако не искат да останат залепнали за стъпалата, когато използват есклатори, отбелязва АФП.

Сандалите са голям хит сред децата и младежите заради дизайна си. Те са създадени от гъвкави материали, които лесно прилепват за различни повърхности. В края на август, около 40 души, в по-голямата си част деца, са станали жертва на инциденти на ескалатори, тъй като сандалите ми се заклещвали между две стъпала в момента на движението.

Седем души са пострадали в резултат на това, а останалите просто са останали с повредени обувки. "Молим клиентите да са внимателни", заяви представител на отдела по сигурност на потребителите в японското министерство на икономиката, търговията и индустрията, цитиран от БГНЕС.

"Възможно е в основа на всички инциденти да са материите, от които сандалите са произведени", допълни още той. Същевременно от асоциацията на потребителите посъветваха хората, които носят сандали Crocs да стъпват в средата на стъпалата, за да избягват подобни случки.