В новата биографична продукция на Universal „Кралицата на Шотландия“ ще видим един величествен разказ, базиран на реални исторически събития.
 
Филмът е вдъхновен както от непримиримите характери на двете главни героини – съперници в любовта и властта, така и от духа на миналото, покварен от гръмки лъжливи обещания и алчност.

В основата на историческата драма е бурният живот на Мери Стюарт, която само на 16 години става кралица на Франция.

Вярна на непоклатимите си принципи, тя отказва да се омъжи повторно и се връща в родната Шотландия, за да поеме трона, който ѝ принадлежи по право. Мери обаче предявява претенции и към английската корона и така започва трагичната развръзка в живота ѝ.

 
Шотландия и Англия са управлявани от властната Елизабет Първа, която от този момент нататък се превръща в най-жестоката съперница на Мери.

Поставени в неравностойни условия, подкрепяни фалшиво от най-близките си поданици, превърнали се в обект на заговори и безмилостни кроежи, които да осуетят плановете им за господство, Мери и Елизабет променят хода на историята.

В ролите на Мери Стюарт и Елизабет Първа ще видим номинираните за Оскар актриси Сирша Ронан и Марго Роби. Режисьор на филма е Джоси Рурк, а сценарият е дело на Бо Уилимон.
 
Кралицата на Шотландия“ излиза на голя екран на 25 януари 2019 година.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук