Първата черна куртка беше свалена в Hell’s Kitchen 6. Датската възпитаничка Михаела направи поредица от грешни стъпки по време на мастър класа с шеф Йован Наумовски и вечерната резервация, което ѝ отне мечтата да достигне финала в най-горещата кулинарна надпревара.

Денят за новоназначените черни куртки започна с мастър клас по балканска кухня с един от най-доверените хора в екипа на шеф Виктор Ангелов - шеф Йоан Наумовски, който посвети голямата шестица в тайнствата на агнешките главички. Най-добре със заданието се справиха ексцентричният Чоткин и детето чудо Станислав, които грабнаха имунитет. Завършилата академията “Кордон Бльо” Никол и амбициозната Михаела не се представиха убедително и облякоха първите оранжеви престилки във финалния етап на надпреварата.

Преди вечерната резервация Никол победи Михаела в “Предизвикателството на Шефа” и спечели черната си куртка обратно, а за Михаела остана привилегията да води черната кухня. Основна спънка за възпитаниците на шеф Ангелов отново се оказа сушито, което се наложи да бъде зачеркнато от новото азиатско меню на ресторанта. Оризът се превърна в ябълката на раздора между темпераментната Михаела и топ-сладкаря Сарамандов, които влязоха в пряк словесен сблъсък. Най-успешно по време на вечерната резервация се представиха Никол, която се изяви на станция сосове и помагаше на всички свои съотборници, младият Станислав, който изпъкна на станция стартери и един от тихите лидери в кухнята Димитър, който се представи отлично на станция месо и риба.

Множеството грешки на Михаела и опитите ѝ да се оправдае с пропуските на своите съотборници принудиха шеф Виктор Ангелов да ѝ отнеме черната куртка и да я изпрати вкъщи крачки преди големия финал.


Утре голямото си завръщане в Кухнята на Ада ще направят някои от най-изявените кулинарни звезди от сезон 5, начело с любимката на публиката Цветомира и шампиона Станислав.

Гледайте премиерния епизод на Hell’s Kitchen 6 в четвъртък, 2 май, от 20:00 ч. само по NOVA. Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.