Също така ще бъде сменено и името, което трябваше да бъде "Мама и Аз"
Инвеститорът на многопрофилната болница в София „Търговска лига“ се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Това обявиха от компанията.

По-рано в сряда премиерът Димитър Главчев разпореди да се отмени правителственото решение за създаването на частната детска болница "Мама и Аз".

Премиерът Главчев разпореди отмяна на решението за частната детска болница

"Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл", пише още инвеститорът.

„Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква „национална частна детска болница. Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията“, допълват от „Търговска лига“.


Решението за частна детска болница разбуни политическите духове (ОБЗОР)

Те допълват, че безрезервно подкрепят изграждането на истинска национална държавна детска болница.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня